nervöst skall

En blogg som främst handlar om Kingpin och Sansa, lydnad och viltspår

Skönhet

Kategori: Allmänt

Pälshund

Kategori: Kingpin

Dags att lägga alla hundiga äventyr på hyllan för Pin tror jag. Med denna päls kan man ju inte vara ute och röja i skogen! Han hör ju tydligt hemma på en sidenkudde!
 
Fascinerande hur mycket lite borstning kan göra!
 
/Johanna
 
 
(Han ska så klart inte fördömmas till en sidenkudde ;))

Drama

Kategori: Allmänt

Nått helt ofattbart har precis hänt. Mitt framför mina ögon såg jag hur Sansa försökte mörda Pin! Hon gjorde ett tappert försök till att knuffa ner han för trappen, som tur är misslyckades hon. Jag vet inte vad jag ska göra nu. Borde jag anmäla henne? Jag vill ju inte att hon ska hamna i fängelset, men samtidigt ska ju inte Pin behöva sova med ett öga öppet, ständigt. Hur långt är straffet för mordförsök? Sansa skulle inte klara sig en dag i finkan ju :S
 
Vet verkligen inte vad jag ska göra!

Pin är helt förstörd såklart, ständigt rädd för sitt liv. För att överhuvudtaget kunna fortsätta fungera så har han vänt sig till smärtstillande. Min stackars pojke! Hur ska detta sluta?!? =,(
 
 
/Johanna ;)

"The Devil's Tomb"

Kategori: Film

Ännu en film, denna gång "The Devil's Tomb" (Cuba Gooding Jr. och Ron Perlman)
 
The Devil's Tomb (2009) Poster
 
Vad ska jag skriva om den här filmen..... Hänger inte alls med om jag ska vara ärlig. Förstår inte varför dom måste iväg på detta uppdrag överhuvudtaget. Otroligt dåliga dialoger också och ingen som helst logik i handlingen. Änglar och Gud och soldater och "zombie-liknande" varelser, allt i en salig blandning. Lite tillbaka blickar på det, som inte alls passar in.... Karaktärerna är inget att hänga i granen heller.
Vissa filmer kan ju vara så dåliga att de är bra! Detta är inte en sådan film.... Filmen säger mig absolut ingenting, jag hade lika gärna kunnat sitta och titta på myrkrig i två timmar :/
 
/Johanna
Bilden tage ifrån imdb.com

"Mutant Chronicles"

Kategori: Film

Eftersom att jag älskar film och oftast har väldigt mycket åsikter i slutet av filmen, och i början, och i mitten....., så har jag nu skapat en ny kategori till bloggen. Nämligen "Film". Tänkte jag kunde skriva lite om de filmer jag ser, vilket inte alltid är de mest påkostade ;) Favorit genren är, som ni nog kommer märka, science fiction. Ser även annat också dock!
 
Första filmen får bli "Mutant Chronicles" (Ron Perlman)
 
Mutant Chronicles (2008) Poster
 
Jag saknar helt ord.....
 
/Johanna 
Bilden kommer ifrån imdb.com

Som en fjäril

Kategori: Allmänt

Jag kom att tänka på en sak när jag va inne och läste på iFokus. Vad är det som lyfts fram som nummer ett i nästan alla rasbeskrivningar för papillon? Jo juste, PAPILLON. Ni vet, fjäril på franska. Det förstår vi väl allihopa att det är det viktigaste att veta om rasen, namnet betyder fjäril! Se på öronen, klart dom ska heta papillon/fjäril. Och så har vi ju nattfjärilen också, phaléne. Oj vad nyttig information....
 
Inte beskrivs det om hur rasen är, hur den lämpar sig till nästan allt, och hur den är en av de smartaste raserna på vår jord. Nej, papillon betyder fjäril på franska! Mycket viktigt att folk lär sig det, det är ju ändå definitionen av vad en papillon är, eller?
 
Blir så trött.... Inte läser man om hur boxern eller vavvan fick sina namn i var och varannan rasbeskrivning. Så varför ska det ständigt prioriteras i papillonens?
 
Beskriv rasen tack! Papillonen är inte en fjäril....
 
En parantes, (Min farbror som bor i Frankrike visste inte vad nattfjäril va på franska, det fick lilla jag berätta ;))
 
/Johanna
 

"My wonderful life"

Kategori: Allmänt

Suck

Kategori: Allmänt

Det va tydligen ingen lysande idé.... Antingen undrar ni väl inget om Pin-pojken eller så har ni lika dålig inspiration som jag ;) Får ta det någon annan gång istället, kanske jag berättat allt om vovvarna redan.
 
Här är det höglöp igång så vi gör ingenting om dagarna, ja eller Pin stressar sig och tänker massa orena tankar om syrran dåra. Svårt att aktivera dom då jag måste hålla dom separerade. Om några dagar så har det lugnat sig så då kan vi komma igång igen. Ja eller dom smittar ju fortfarande för kennelhosta så vi måste fortfarande hålla oss borta. Hela tre veckor till! *Suck* Hundlivet är inte det bästa för tillfället.... Vi får ta igen det sen!
 
/Johanna
 

Vad vill ni veta - Pin?

Kategori: Kingpin

Hej gott folk!
 
Jag tänkte att jag skulle skriva ett varsitt presentations inlägg åt vovvarna. MEN, jag har ingen som helst inspiration till vad jag ska skriva så tänkte att ni skulle hjälpa mig genom att berätta vad ni vill veta.
 
Vi börjar med stora pojken, Mäster Pin! Så vad vill ni veta om honom?
Om ni har nått önskemål på hur ni vill se herren på bild skriv det också.
 

Saknar rubrik

Kategori: Allmänt

Sansa löper, oj vilken lycka! Det va bara det som saknades. Kennelhosta, löp; nu kan vi verkligen ha fest hemma i lilla lägenheten!
 
(obs: Sarkasm, använder mig mycket av det när jag skriver bara så ni vet =P)
 
/Johanna
 

Med i tävling

Kategori: Allmänt

 
Vill verkligen vinna detta! Skulle passa den lilla prinsessan perfekt! ;D

Snömonstret på bild

Kategori: Kingpin

Lösa hundar

Kategori: Allmänt

Blir så jävla irriterad alltså!
 
Jag går och strosar med tankarna någon annanstans, så dras jag tillbaks till verkligenheten av ett panikslaget skrik. Sansa verkligen skriker och försöker komma iväg, kopplet stoppar henne däremot. "Nämen gud, trampa jag på henne?!?", tänker jag. Då gör hon ännu ett försök till att fly, skrikandes. Bakom oss hör jag hur någon ropar efter sin hund. Jag vänder mig om och ser den tibetanska terriern som så många gånger har rusat fram till Pin, alltid med goda intentioner, men!. Tib-terriern stannar och markerar där Pin nyss markerat, matte kommer små springandes efter och ropar. Jag fortsätter att gå för att komma ifrån hunden för Sansas skull. Hon skriker ännu en gång och flyr så långt kopplet tillåter. Tib-terriern är nu framme och hälsar på Pin. Pin blir ju bara glad över att få busa lite. Men självklart är Sansa extremt intressant så som hon håller på. "hundens namn bort därifrån den lilla blir så rädd", säger den andra matten. Som tur är så lyssnar hunden på henne, jag bara fortsätter gå för att få bort Sansa från situationen.
 
Fortsätter det så här, att hundar ständigt rusar fram så kommer hon ju aldrig att bli av med sina osäkerheter! Här där jag bor är det mååånga som har hunden lös (inklusive jag själv när dom är friska), men man får bannemig se till att hunden inte rusar fram och skrämmer andra osäkra hundar till vettet! Folk vet dessutom hur Sansa är, ändå händer det med jämna mellanrum att vi blir på sprungna. Hade samma problem med Pin när han va valp och väldigt osäker på andra hundar. Bland annat denna tib-terriern sprang fram och i stort skrämde livet ur han.
 
Helvete säger jag bara! Och en massa svordomar!
 

Låt nosen leda dig

Kategori: Sök/Uppletande

Trötta hundar, yes! så skönt. Söka frukost, leksak plus en massa skoj i snön har det blivit idag. Både huvud och kropp har fått jobba alltså, ja på Pin i alla fall. Sansa va inte så på i snö skojet.... Det är meningen att dom ska vila kroppen jag vet... Men dom är så pigga båda två så kan inte inte låta dom ha kul och röra på sig! Dessutom är det så jobbigt för mig med understimulerade hundar =P
 
Söka frukost - Något som båda uppskattar och är med på. Lagom aktivering som inte kräver jätte mycket av varken mig eller vovvarna.
 
Söka leksak - Något som båda ääälskar. Lite mer utmanande och båda vovvarna är taggade till tusen, hög stressnivå och fokus.
 
Skoj i snön - Pin älskart, Sansa är inte road.... alls. Upp och ner för snöberg och ut i djupsnö. Mycket bra och enkel (för mig^^) aktivering för kroppen.
 
Resultatet = trötta hundar, min favorit!
 
Bjuder på lite bilder från leksaks-söket.
 
 
Sååååååååååååå taggad!
 
/Johanna
 

Aktiviteter för sjuklingar?

Kategori: Allmänt

Mina hundar är ju som jag skrivit i tidigare inlägg sjuka för tillfället. Jätte tråkigt eftersom vi inte kan träffa alla våra vänner, hundar + människor. Dom ska även vila och inte motioneras. Nu känner jag att min fantasi inte riktigt räcker till så tänkte se om ni har några tips. Ingen motion alltså, men aktiviter för huvudet, som kan göras inne på hyfsat lite utrymme. 
Detta är vad vi gjort hitills:
  • Gömma maten
  • Gömma leksak
  • Tränat lite tricks och lydnad
Har ni tips på nån annan aktivitet som kan passa mina sjuklingar? Om ni har några tips och idéer inom de sakerna som nämns ovan så uppskattar jag det också. Allt som kan trötta ut mina dårar under sjukperioden tas tacksamt emot!
 
/Johanna
 

Krigshund

Kategori: Sansa

Funderade lite och kom då fram till att Sansa skulle vara den perfekta rapport-hunden under krigstid i Sverige. 
Hon är väldigt liten, vilket gör det extremt svårt för fienden att träffa henne med sina skott. Under vintertid är hon så lätt att hon kan gå ovanpå snön, plus att hon har perfekt kamoflage (inte för att hon behöver det, dom kan ju ändå inte träffa henne). Visst, det kanske tar lite längre tid att få meddelandet, men det kommer ju med högre sannolikhet fram! Vilket är det viktigaste.
Sen tror jag dock inte Sansa skulle uppskatta det jobbet så värst, men alla måste vi göra uppoffringar under krig.
 
/Johanna ;P
 

My King

Kategori: Kingpin

 
Min älskade pojke <3
 

Kennelhosta...

Kategori: Allmänt

För tillfället så vovvarna sjuka, troligen kennelhosta... Det betyder att inte så mycket händer just nu, vila är vad doktorn ordinerat. Vi kommer inte kunna träffa och träna med andra hundar på några veckor, två veckor efter symptomen försvinner. Sååååå tråkigt alltså >_< Som tur är så så är dom vaccinerade så dom är inte jätte drabbade.
 
Lärdomen av detta inlägg får därför bli: Vaccinera era hundar mot kennelhosta varje år! Det är verkligen jätte drygt när hunden får det. *Suck*
 
/Johanna
 

Att vara!

Kategori: Allmänt

Jepp så blir det! Ska försöka att uppdatera hyfsat ofta, ibland blir det nog mer och ibland mindre.
 
 
 
 
 
 

Att vara, eller inte vara?

Kategori: Allmänt

Den stora frågan; Bör jag börja blogga igen?
Vet inte om intresset finns, varken hos mig eller eventuella läsare. Finns det någon därute som läser detta? Någon som skulle vilja läsa mer?
Ska ju börja tävla i år så då borde det ju bli mer att skriva om, och kanske också intressantare att läsa.
Saknar det ibland....