nervöst skall

En blogg som främst handlar om Kingpin och Sansa, lydnad och viltspår

Trend-sättaren Pin visar upp Julens mode

Kategori: Kingpin

Min ängel

Kategori: Tyko

Jag har så mycket saker kvar som är, var, hans. En säck med hö, pellets, påsar fulla av torkade morötter, ärter, leksaker, skålar, borstar, tuggsaker, tunnlar, transportbur...... Blir så ledsen när jag ser allt. Men klarar inte av att göra mig av med det. Det är ju Tykos grejer, inte kan jag ge det till någon annan eller slänga det. Kan han inte bara komma tillbaka till mig!
 

Spårskogen full med hundar

Kategori: Spår

Spårning idag igen. Brukar inte vanligtvis bli så här ofta men blev det nu. En stor favorit för mig och Pin i alla fall. Sansa fattar inte poängen än, men det ska vi ändra på. Började idag med att bjuda på godis i samband med klöven, la godis på/under/bredvid, så hon ska fatta hur rolig den är. Hon är så lätt motiverad mha godis så snart kommer hon nog älska den där klöven och med glädje spåra efter den, för spåra det kan hon!
 
Pin fick ett rätt långt spår idag. Det fick ligga i en dryg timma denna gången. Förra gången låg det i 24h så det blir liksom som en helt annan grej nu. Kunde även se på sättet han spåra att det va annorlunda idag. Ny skog med mycket vitmossa, vinklar, blod uppehåll och korsande spår blev det också, lite klurigt alltså. Gick hur bra som helst, tempot har han verkligen fått upp nu. Så kul att se hur taggad han blir så fort selen åker på, han vet vad som väntas och han älskar det!
 
Vi va många vid spårningen idag; jag, Monica, Anne, Isabella och Åsa, alla med hundar såklart. Ett väldigt härligt gäng från Hundhuset! Ska se om jag kommer ihåg alla hundarna också =P.
 
Kingpin - papillon
Sansa - papillon
Bamze - phaléne
Amadeuz - papillon
Gunwald - phaléne
Velvet - blandras
Simba - papillon
Felix - papillon
Kentucky - vavva
Bailey - vavva
Baloo - blandras
Eddie - chinese crested
 
Dom fick springa lösa på en liten skogspromenad medans spåren fick lägga sig. Alla funkade super tillsamans. Fast Velvet som va enda "stora" hunden skrämde Sansa rätt rejält när hon kom springandes i en väldans fart och lyckades kliva på henne. Men ingen skada gjord och Sansa kom över det rätt snabbt^^. Pin skaffa sig en ny förälskelse, han lyckas alltid hitta någon att kära ner sig i, denna gången va det stackars Baloo, en kastrerad hane. Pin va helt fixerad så stackarn fick inte vara i fred.... Sansa va på andra sidan av "förföljelse" dock, då Kentucky blev väldans tänd på na, han fattade inte riktigt det här med att nu är det nog. Men det gick ingen större nöd på Sansa.
 
Jätte trevligt va det! Resultatet sen blir väldigt trötta hundar som sover djupt <3
 
/Johanna
 

Papilloner i spårskogen

Kategori: Spår

Gunwald och Bamze
Amadeuz
 
/Johanna
 

Socker söta sömniga Sansa

Kategori: Sansa

 
/Johanna

Jättens födelsedag - RIP

Kategori: Tyko

Idag är min älsklings födelsedag. Han hade fyllt 3 år. Grattis på tre årsdagen Tyko! Jag saknar dig, vila i frid <3
 

Utställning - Norrbottens Vackraste Hund 2012-11-10

Kategori: Utställning

Då ska vi se om jag kan lyckas få ihop nått om senaste utställningen. Får jag mycket kommentarer blir det roligare att skriva också och då kanske det kommer upp inlägg lite oftare =P. Det är liksom inte att vi inte gör något, jag har bara inte inspirationen att skriva ner det....
 
Utställningen gick jättebra, fast inga priser eller rosetter blev det tyvärr. Pin fick oerhört bra kritik, bara positivt. Sansas kritik va inte lika positiv tyvärr, men fortfarande väldigt bra. Dom skötte sig jättebra båda två. Har kommit fram till att så länge jag inte låter Pin stressa upp sig så funkar det super med kontakten och allt. Så vi slapp utfall och en massa skällande och morrande.
 
Pin skötte sig tusen gånger bättre i ringen än förra gången. Han drog lite dock och visade inte upp sin allra bästa sida, men domaren kunde se på ett ungefär hur han rör sig. Vi hade en konkurrent i ringen, Pin va väldigt nyfiken på honom men skötte sig civiliserat ändå. Gick bra med hanteringen denna gång också. Min nya taktik vid uppställandet är en tub med skinkost, funkar fantastiskt! Alla skratta gott när jag tog fram den, inte så diskret direkt. Han fick en andra placering, av totalt två, med excellent.
 
Sansa skötte sig mycket bra hon med. Började ju självklart ge jättebra ögonkontakt precis i slutet..... Måste träna mer kontakt med henne, har ju tyvärr blivit mest träning med Pin inför denna utställningen då han har mer problem. Hantering har hon inga problem med och uppställandet gick väl så bra som man kan förvänta sig. Fega ur med skinkost tuben på henne dock, då den är lika stor som hela Sansa i stort sätt =P. Hon va ända tiken men fick ingen placering med very good.
 
 
Pins kritik:
 Vackert huvud. Bra pigment. Korrekt nacke. Stark kropp. Goda vinklar. Korrekta rörelser. Bra pigment och pälskvalitet. Bra temperament.
 
(Är sååååå stolt och nöjd med den sista kommentaren efter alla problem vi haft. Min duktiga pojke!!!)
 
 
Sansas kritik:
 Korrekt huvud. Bra pigment. Elegant nacke och kropp. Önksar starkare överlinje och bättre bröstdjup. Korrekta vinklar. Goda rörelser. Önskar bättre pälskvalitet.
 

Här har ni hunden som slog oss och utställningens BIR papillon, Hummleviksgårdens Junior Gangster.
 
 
Gangsters kritik:
Bra utvecklad och presenterad. Vackert huvud. Bra pigment. Bra utvecklad kropp i bra balans. Goda vinklar. Bra i rörelse. Bra pigment och pälskvalitet. Bra temperament!
Han blev BIR och BIG3http://www.magicmarvels.se/
 
 /Johanna

Utställning - Öjebyn 2012-11-03

Kategori: Utställning

Utställning igår då. Gick bra, lite underligt upplägg dock. Pin klarade hanteringen galant, men slet som ett svin i ringen istället *suck*. Han va grymt jobbig mot hundarna, gjorde utfall och lät hemskt. Han stressade upp sig så han fick ta time-out i bur. Då lugna han sig. Bra kritik fick han och HP.

Sansa skötte sig super bra! Både gällande hantering och i ringen. HP för henne också med bra kritik. Ingenting om hennes storlek däremot vilket gör att jag inte riktigt vågar lita på övrig kritik (både Pins och hennes).

Första rosetterna blev det i alla fall. Fast jag tror det va typ alla som fick det så så imponerande är det ju inte, men det behöver man ju inte berätta ;).
Inga BIR eller BIM delades ut. I finalen åkte vi ut direkt, Pin ville inte gå ordentligt då heller....
 
 
Pins kritik:
Fin hanhund av utm. typ. Vackert huvud och uttryck. Väl vinklad fram och bak. Flott överlinje. Vacker päls. Något blyg för dagen. Rör sig mycket bra när han vill.
 
 
Sansas kritik:
Söt liten 1½ årig tik. Vackert huvud med ett piggt uttryck. Väl vinklad runtom. Fin överlinje. Vacker päls. Rör sig mycket glatt. Glad och trevlig.
 
 
/Johanna

Blev inget inlägg

Kategori: Allmänt

Jaha skrev ett långt jävla inlägg om dagen men det försvann när jag tröck på publicera. Ska försöka hålla mig lugn........ Hatar datorer, ondare ting finns inte! Ni får väl tyvärr inte läsa om utställningen då, om inte inlägget mystiskt dyker upp igen, men sån tur har jag väl inte. Ledsen! Men orkar verkligen inte skriva om det.
 
Nu ska jag sova och försöka att inte explodera av ilska och frustration, tycker jag hanterar detta väldigt väl så här långt.
 
Godnatt!

Utställning snaaaaart!

Kategori: Utställning

Utställning imorrn! Hua vad nervös jag är!!!! Jag måste verkligen lära mig att meditera.... Hundarna är rena och fina, hoppas dom kan förbli så tills efter utställningen. Bara svansen kvar som måste borstas igenom på Pin, den jobbigaste delen.
 
Lite bilder på vovvarna efter badet.
 
 

/Johanna