nervöst skall

En blogg som främst handlar om Kingpin och Sansa, lydnad och viltspår

Träning hos Kristina + flockis

Kategori: Allmänt

Oj vad trött jag är! Ska ta å sova nu men tänkte först skriva vad vi gjort idag (ja eller igår blir det ju tekniskt sätt....).
 
Jag och hundarna gick iväg till Kristina på Porsön. Där blev det först lite kamning och friserning. Inte det roligaste som hundarna gjort kan jag ju säga ;). Sansa skötte sig jätte bra, som förväntat. Hon låter en verkligen göra lite vad man vill med henne^^.
Så va det Pins tur. Hade med munkorg eftersom han brukar morra och försöka att bitas. Självklart gjorde han inte ett knyst ifrån sig när det va Kristina som fixa med han! Haha, jag måste verkligen bli självsäkrare och tuffare i såna situationer. Road var han definitivt inte, men han godkände hanteringen.
De fick även prova på en sprej som fluffa till dom rejält, mycke renare såg som ut också. Och som en bonus så lukta dom extremt gott.
 
Bra hanteringsträning för båda! Pin brydde sig inte ett dugg om att det va Kristina och inte jag som hantera. Framsteg!
 
Det va dessutom jätte bra träning för speciellt Sansa att vara i en lite mer vardaglig situation med stora hundar, Alice (aussie) och Dobby (blandras). Hon hoppade upp och satte sig på soffan så hon var högst av alla^^.
 
Sen fick dom köra lite godisspår. Börja om från scratch, tydligen har jag gjort det alldeles för komplicerat för vovvarna, speciellt Pin. Korta spår med täta godisar! Gick super för både Pin och Sansa.
 
Sen va det dags för lite lydnad, ja eller det va planen i alla fall. Men Pin är så extremt "förälskad" i Dobby (kastrerad hane) att han stressa upp sig massvis och var okontaktbar. Istället fick vi jobba med enkla kontaktövningar med Pin medan Dobby fick vara mer passiv. Gick mycket upp och ner. Aldrig stött på någon störning som låser Pin så som Dobby.... Vi ska börja gå promenader tillsammans och träna så att Pin kan släppa sin besatthet.
 
Efter att ha vart hos Kristina i ungefär två timmar så va det dags för flockis. Dobby fick stanna hemma för Pins skull. Va ett par småhundar för engångs skull! Pin skötte sig och morra inte på dom heller. Tog en promenad med gänget och sedan stod vi och prata ett tag. Passade på att träna lite kontakt med hundarna då också. Helt sjukt nog gick det super bra trots att Tindra löpte (en av hundarna på flockisen). Så en löptik bryr han sig inte om, men Dobby är verkligen helt fenomenal >.< Konstiga hund!
 
Nu är dom trötta kan jag lova! Imorrn ska vi iväg och träna lite inför utställning med Kristina, Helena och några andra. Blir garanterat jätte kul!
 
/Johanna
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: